Babymassage 2018-02-05T22:40:08+00:00

Zwangerschapsmassage en babymassage

Zwangerschapsmassage en mamamassage

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Hormonen doen hun werk, spieren en gewrichten worden soepeler. Zo komt er meer ruimte voor je kleintje en maakt je lichaam zich klaar voor de geboorte van je wondertje. Al deze veranderingen maken dat je vermoeider kunt zijn en behoefte hebt aan een fijne, ontspannen massage. Je bent van harte welkom voor een zwangerschapsmassage vanaf het tweede trimester (14 weken) tot de laatste dag van je zwangerschap.

Tijdens deze massage kun je op de speciale tafel (met uitsparingen voor je buik en borsten) genieten van een ontspannen genietmoment. In stilte, of met een zacht muziekje op de achtergrond…..heerlijk!

De zwangerschapsmassage geeft, naast ontspanning en bewustwording, vermindering van lichamelijke klachten zoals:

  • Nek en schouderklachten, pijn in onderrug,  bekkenklachten
  • Krampen in de benen
  • Vocht vasthouden
  • Slecht slapen

Daarnaast bevordert de massage bloeddoorstroming en stimuleert het lymfestelsel. De placenta wordt beter doorbloed en afvalstoffen kunnen sneller uit het lichaam verwijderd worden. Heb je geen lichamelijke klachten? Ook dan kun je natuurlijk heerlijk genieten van de zwangerschapsmassage; een moment voor jezelf.

Een zwangerschapsmassage duurt 60 minuten en kost € 50,00 (exclusief eventuele reiskosten).

Na de geboorte van je kindje komt er veel op je af: je kindje leren kennen, voeden, herstel na je bevalling…..er gebeurd veel in korte tijd. Het kan heel fijn zijn om ook dan even een momentje voor jezelf te creëren. Een mamamassage is daarvoor heel geschikt. Deze massage duurt 60 minuten en kost € 50,00 (exclusief eventuele reiskosten).

Babymassage

Het masseren van je kleintje kun je leren: we verzorgen een uitgebreide cursus babymassage. Na het volgen van de cursus babymassage kun jij jouw kleintje een ontspannende massage geven en weet je welke signalen je bij je kindje kunt herkennen. Zo kun je inspelen op de behoeften van je kleintje. Babymassage is echt een momentje voor jou en je kleintje, samen genieten van het fijne contact!

Tijdens een cursus babymassage leer je o.a.:
Babymassagetechnieken, omgaan met prikkels, het gebruik van de Tummy Tub, gym en strekoefeningen en babymassagetechnieken ter ondersteuning van o.a. oorpijn, doorkomen van tandjes, problemen met de spijsvertering, verkoudheid, slapen, overprikkeling en onrust (je kunt aangeven waar jouw kindje de meeste behoefte aan heeft).

Tijdens de cursus kun je je vragen stellen over het voeden en dragen van je kleintje, onze babymassage docent is tevens borstvoedingscoach en gespecialiseerd draagconsulent, ze ondersteunt je hierbij graag.

De groepscursus (minimaal 3, maximaal 4 kleintjes) is bestemd voor een ouder/verzorger met een baby van zes weken tot negen maanden.

Kosten: € 80,00 per kleintje (drie lessen van 90 minuten)
Data: In overleg, aanmelden kan doorlopend.

Cursus individueel:
Het is ook mogelijk deze cursus alleen of samen met je partner te volgen. Er is dan veel rust en ruimte voor eigen inbreng, vragen en afstemming op je baby. Een individuele cursus bestaat ook uit 3 lessen van 90 minuten. Hierbij mag je kindje ook wat ouder zijn (tot 18 maanden). De cursus wordt bij jullie thuis of op locatie gegeven.

Kosten: € 135,00
Reiskosten: €0,25 per kilometer

 Aanmelden is op dit moment niet mogelijk

Via het formulier hieronder kun je meer informatie aanvragen.We nemen binnen 24 uur contact met je op.

Zwangerschap

Bekijk de cursus

Borstvoeding

Bekijk de cursus

Dragen

Meer info

Je kleintje

Blog & tips

Babymassage

Meer info

Draagzak huren

Meer info

Agenda 

Meer info

Verhuur

 Aanschuifbedjes & draagzakken
Meer info

Contact

Meer info