Links 2017-08-14T20:04:39+00:00

Links

Carry 2B Fit

Heerlijk sporten met je kleintje! Carry 2B Fit wordt gegeven door een fysiotherapeut in samenwerking met een volledig gecertificeerd draagconsulente.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk geeft informatie over borstvoeding. Via de website kun je zoeken naar de contactpersoon in jouw regio.

La Leche League

Ook La Lech League geeft informatie over borstvoeding. Een leidster in jouw regio kun je via de website vinden. Woon je in de regio Heerenveen/Steenwijk dan kun je contact opnemen met de leidster daar:

Esther Rosenboom
LLL-leidster te Steenwijk
0521-518187
Facebook; LLL Hoogeveen-Steenwijk

Kenniscentrum borstvoeding

Op de website kenniscentrum borstvoeding vind je veel informatie en ervaringen. Stefan Kleintjes, kinderdietist en lactatiekundige en eigenaar van bovengenoemde website, heeft ook boeken geschreven: ‘Borstvoeding’ en ‘Eten voor de kleintjes’ welke in onze winkel en webshop te koop zijn.

VDC (Vereniging van Draagdoekconsulenten)

Aangesloten consulenten voldoen aan de scholingseisen die worden gesteld en kunnen je vakkundig begeleiden bij het gebruik van een doek of een ander draagsysteem.

Buurtzorg Kraam

Buurtzorg Kraam is een initiatief van Buurtzorg Nederland. De teams bestaan uit een aantal vaste kraamverzorgenden. De organisatie is kleinschalig en de kraamverzorgenden komen bij je uit de buurt. Eenvoud is de kracht van buurtzorg. En…..Trudie werkt als kraamverzorgende bij Buurtzorg Kraam Friesland!

NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen)

We krijgen regelmatig vragen over korte tongriem en/of kort lipbandje. Onze borstvoedingscoach kan dit, in overleg met de lactatiekundige, tijdens een consult beoordelen. Zij is ook verwijzer voor tandarts Kirsten Slagter en zal, wanneer er sprake is van een korte tongriem en/of strak lipbandje je informeren over de mogelijkheden en keuzes die je hierin kunt maken. Over het werk van Kirsten Slagter en de behandelmogelijkheden kun je meer lezen op haar website: https://tongriem.com/

De NVL maakte een uitgebreid werkdocument over de tongriem en lipbandproblematiek, je kunt het hier vinden.